Boston Terrier Uzgajivačnica – House Of Pogy

Trening boston terijera

Trening Boston terijera: Kako oblikovati sretne i poslušne kućne ljubimce

Boston terijer je popularna pasmina zbog svoje energičnosti, prijateljske naravi i inteligencije. Međutim, kao i svi psi, i oni zahtijevaju trening kako bi postali dobro prilagođeni i poslušni kućni ljubimci. Trening Boston terijera može biti izazovan, ali s pravim pristupom i strpljenjem, možete oblikovati sretne i poslušne kućne ljubimce.

Prvi korak u treningu Boston terijera je uspostavljanje čvrstih temelja. Ovo uključuje socijalizaciju, učenje osnovnih naredbi poput “sjedi”, “lezi” i “dođi”, te uvođenje kućne rutine. Ovi temelji će pomoći vašem psu da razvije samopouzdanje i nauči se ponašati u različitim situacijama.

Jedna od ključnih stvari u treningu Boston terijera je dosljednost. Budući da su oni inteligentni psi, brzo će naučiti kako iskoristiti nedosljednosti u vašem ponašanju. Stoga je važno da svi članovi obitelji primjenjuju iste naredbe i pravila. Također, nagrada i poticaj igraju važnu ulogu u treningu. Ovi psi su skloni ljudima i vole dobiti pohvale i poslastice za svoje uspjehe. Koristite pozitivno pojačanje kako biste ohrabrili željeno ponašanje i motivirali svog psa.

Boston terijeri su vrlo energični psi i trebaju redovitu tjelesnu aktivnost kako bi ostali sretni i zdravi. Dajte im dovoljno prilika za trčanje, igru i šetnje. Ovi treninzi će također pomoći u sprječavanju dosade i nepoželjnog ponašanja. Uz redovitu tjelesnu aktivnost, također je važno mentalno stimulirati vašeg Boston terijera. Koristite igračke za punjenje, slagalice i druge aktivnosti koje će ga potaknuti da razmišlja i rješava zadatke.

Trening Boston terijera zahtijeva strpljenje, dosljednost i ljubav prema životinjama. S pravim pristupom, ovi energični psi mogu postati poslušni i sretni kućni ljubimci. Nemojte se bojati potražiti pomoć od stručnjaka za pseće ponašanje ako imate poteškoća. Uz kontinuirani trening i ljubav, vaš Boston terijer će se razviti u vjernog i poslušnog člana obitelji.

Leave a Comment

Scroll to Top