Boston Terrier Uzgajivačnica – House Of Pogy

Zdravlje boston terijera

Zdravlje je ključni aspekt brige o svakom psu, pa tako i o Boston terijerima. Ova prepoznatljiva pasmina poznata je po svojoj snazi i vitalnosti, ali postoje određeni zdravstveni aspekti koje treba uzeti u obzir.

Jedna od uobičajenih zdravstvenih pitanja kod Boston terijera je displazija kukova. Ova degenerativna bolest zahvaća zglobove i može uzrokovati nelagodu i otežano kretanje. Redoviti veterinarski pregledi i pravilna prehrana mogu pomoći u održavanju zdravih zglobova.

Osim toga, Boston terijeri su skloni problemima s disanjem zbog svoje kratke njuške. Ova stanja, kao što su stenoza nosnih prolaza i hiperplazija mekog nepca, mogu dovesti do poteškoća s disanjem, posebno tijekom vježbanja ili izloženosti visokim temperaturama. Važno je osigurati im adekvatnu ventilaciju i izbjegavati prekomjerno naprezanje.

Održavanje zdrave tjelesne težine također je važno za Boston terijere jer prekomjerna težina može povećati rizik od raznih zdravstvenih problema, uključujući dijabetes, srčane bolesti i probleme s kostima i zglobovima. Pravilna prehrana i redovita tjelesna aktivnost mogu pomoći u održavanju zdrave težine i općeg zdravlja.

Dobro čišćenje zubi također je ključno za održavanje oralnog zdravlja Boston terijera. Ova pasmina ima sklonost zubnim bolestima poput plaka i zubnog kamenca, što može dovesti do infekcija i gubitka zubi. Redovito četkanje zubi i redoviti veterinarski pregledi pomoći će u očuvanju zdravlja usta.

Uz pravilnu njegu i redovite veterinarske preglede, Boston terijeri mogu uživati u dugom, sretnom i zdravom životu. Vlasnici bi trebali biti svjesni potencijalnih zdravstvenih problema ove pasmine i poduzeti preventivne mjere kako bi osigurali njihovo optimalno zdravlje.

Scroll to Top